Lyofilizace je proces, při kterém se zelenina nebo ovoce suší mrazem ve vakuu. Zelenina nebo ovoce  se sklízí v období nejvyšší zralosti, kvality a výborné chuti, je nejdříve šokově zamražena a postupně se začíná odpařovat voda. Díky lyofilizaci si zelenina nebo ovoce zachovává 90% svých vlastností oproti klasickému sušení. Zůstanou zachovány senzorické vlastnosti jako například barva, chuť, vzhled, struktura, vitaminy, minerály. Lyofilizované suroviny patří mezi celkem nové produkty v moderní gastronomii. Použít jej můžete na dozdobení a dochucení Vašich pokrmů. Například produktové řady Lyo-base, která je součástí značky Molecular-base.

Kategorie

Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.