LYOFILIZOVANÉ CRISPY - JAHODA
- Lyofilizované kousky jahod o velikosti 2-10 mm.
- Použité jahody jsou vysoké kvality a výborné chuti sbírané v období své nejvyšší zralosti.
Lyofilizace:
- Je proces, při kterém se ovoce suší mrazem.
- Ovoce je nejdříve šokově zamraženo a postupně se začíná odpařovat voda.
- Díky lyofilizaci si ovoce zachovává 90% svých vlastností oproti klasickému sušení.
- Zůstanou zachovány:
- senzorické vlastnosi (barva, chuť, vzhled, struktura)
- vitaminy, minerály
Hmotnost: 200 g
Použití:
- Lyofilizované ovoce patří mezi relativně nové suroviny cukrářské výroby.
- Ovoce můžete použít na dozdobení a dochucení Vašich dortů a dezertů nebo zmrzliny.
- Můžete ho přidat i do drinků a limonád.