Zajímavý efekt pro každou chuť: prskající šuměnka. Vhodné pro posyp na zmrzlinu a Mousse, atd. Vyvine se společně s tekutinou na praskající překvapení v ústech. Praskací prášek je cukr s obsahem oxidu uhličitého, který vám bude praskat na jazyku. Praskací cukr je sladký a uvolňování oxidu uhličitého způsobuje na jazyku šumivý slyšitelný pocit. Praskací cukr se rozpustí ve styku s jakoukoliv tekutinou na bázi vody. Je citlivý na vlhko a proto musí být skladován v suchu. Nerozpouští se v kontaktu s tuky či olejnatými potravinami. S výhodou proto může být používán například v čokoládě či foie gras. Můžete jím těsně před podáváním posypat jakékoliv sladké jídlo, jako například ovoce, zmrzlinu, sorbety či pečivo nebo také slaná jídla. Je vhodný k výrobě veselých sladkostí. Složení: (cukr, 49% kakao, kakaové máslo, emulgátory: sojový lecitin E322, E472, vanilin), peta crispy: cukr, glukóza, plyn: oxid uhličitý E290, laktóza, voda), kakaové máslo, potahovací činidlo: šelak E904, palmový olej. Uchovávejte v suchu do + 23 °C. Alergeny: obiloviny, mléko, sojové boby.