Emulgátory se dají rozlišit například na tyto produkty:

Lecitin je výrobek z GMO-free sójového lecitinu. Slouží k výrobě pěn Základní recept: 1,5 - 3g Lecit-base na 500g tekutiny. Vyšlehané pěna se dá i zmrazit a servírovat jako mražené obláčky.

Mono a diglycerid je ester mastných kyselin a musí být vždy nejprve rozpuštěn v oleji. Tento produkt je ideální pro výrobu pevných olejů "margarínů" Základní recept: 90g oleje - 3g Gli-base, zahřát asi na 60 °C a nechat vychladnout, tím nám vznikne pevný olej.

Xantan  je výrobek z fermentovaného kukuřičného škrobu. Ten se vyznačuje tím, že je bez chuti a za tepla i za studena rozpustný. Xanta-base udrží i plyn v kapalině. Xant-base se hojně využívá při výrobě pěn espumas. Základní recept: 100ml kapaliny na 0,3 - 0,5g Xanta-base. Nejlepší potup na přípravu je rozmixovat jednu třetinu tekutiny s celým množstvím Xanta-base a poté přidat zbylé dvě třetiny, nechat ustát asi tak řešit s kouzelnou hůlkou v části kapaliny a pak se míchal s ostatními. Produkt minut, poté Xanta-base začne plně želírovat a zahušťovat.

Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.